HARINGBLOG

dinsdag 6 juni 2017

De eerste productie van de Maatjesharing is volop aan de gang: de Hollandse Nieuwe komt er aan! Volg hier het laatste nieuws over de maatjesharing.

Donderdag 8 juni

In Skagen staat er momenteel veel wind met een zonnetje, dus goed voor de haring. Vanmorgen is er weer een nieuwe boot aangekomen met een stabiele en frisse haring. Deze haring wordt in de loop van de dag gekaakt en verwerkt in emmers. Het vetgehalte hiervan ligt rond de 20%, echt goed dus! Ook is er een Noorse boot binnengekomen met hele mooie handel. Deze wordt ook vandaag en morgen verwerkt.

In Katwijk zijn inmiddels ook weer nieuwe vrachten haring binnengekomen. Deze haring kunt u aankomende maandag uitgebreid komen proeven!

Dinsdag 6 juni

Vanmorgen is er in Skagen begonnen met de productie van emmers van de vangst van gisteren. Een zeer mooie en goede kwaliteit haring waarvan het vetgehalte richting de 20% kruipt. Deze haring is vrij grof, dus zal hoofdzakelijk 36/37 en 40/42 zijn. Deze haring zal eind van deze week in Katwijk arriveren.
Daarnaast komen er ook vandaag weer diverse boten aan in Skagen waarvan de haring van goede kwaliteit is. Deze haring zal eerst 24 uur moeten rijpen, waarna ze meer emmers zullen gaan produceren.

Donderdag 1 juni

Vandaag komen de eerste echte maatjes aan wal! De inkopers van Haasnoot gaan vandaag de eerste partijen keuren voor de emmers en zullen vervolgens gekaakt worden! Ook in Noorwegen stromen de haringen binnen. De aanvoer bevat zowel grove als kleinere haringen. Daarnaast zijn er ook nog veel boten op de zee, die een dezer dagen binnen zullen komen! Het vetgehalte ligt nu rond de 18%! De haringen zijn al ronder, dikker en vooral vetter. Ook is de plankton in de haringen al goed te zien!

Vrijdag 26 mei

Vanmorgen arriveerden er twee boten in de Deense haven met nieuwe vangsten haring. De haring heeft nu een vetgehalte van circa 14%.
De haring is nog wel wat slank, maar zeker ronder dan afgelopen maandag. In deze toenemende lijn wordt er aankomende week vettere haring verwacht.
Reden genoeg voor Noorse en Deense vissers om met meer boten zee op te gaan, op zoek naar de maatjesharing.

Maandag 22 mei

Vandaag is de haringvisserij van start gegaan. De haring wordt hoofdzakelijk aangeland in het Noorse Egersund en het Deense Skagen.
Er is een vetgehalte van 12-13% in de ronde haring gemeten, dit betekent dat de haring nog niet geschikt is als maatjesharing.
Deze haring bevat al wel het gewenste ‘red feed’ oftewel plankton, wat een goed teken is! De haring voedt zich met dit plankton, waardoor hij vetter wordt.

  • Nieuwe vrachten vanuit Skagen

 

 

NIEUW bij Polaris: Online bestellen

Polaris introduceert de nieuwste manier van bestellen.
Lees hier alles over online bestellen!

Nieuwsoverzicht

Start haringseizoen 2017

donderdag 4 mei 2017


Versplatform VIP 2017

woensdag 1 maart 2017

Contact

Bezoekadres:

Rijnlandkade 1 (industrieterrein ‘t Heen)
2222 AE Katwijk ZH

Postadres:

Postbus 32
2220 AA Katwijk ZH

Telefoon: 070 300 00 88

Verkoophal Scheveningen

Servicepunt & Verkoop

verkoophal

» Contactinformatie

Keurmerken / Partners