Haring

Haasnoot Haring

Voor een goede maatjesharing gaat heel wat vooraf. Het begint met de juiste ervaren schippers die met de juiste boten de zee op gaan. De inkopers van Haasnoot reizen traditioneel in september met haar Deense partner af naar Noorwegen om afspraken te maken voor het volgende jaar. Er wordt dan gesproken met de reders en hun schippers. De reders en schippers met wie wij samenwerken zijn ervaren “rotten uit het vak”. Zij kennen als geen ander de wensen van de Hollandse klanten en kijken elk jaar weer uit naar deze spannende 4 à 5 weken in de zomer. Haasnoot beschikt over eigen kantoren in Skagen en eigen mensen verblijven de hele periode in Denemarken om voortdurend het proces te monitoren en waar nodig bij te sturen.

Haasnoot beschikt samen met haar Deense partner “Skagerak Pelagic” over de modernste productie-unit. Uitgelegd om boten per dag te verwerken van 400.000 kg haring per dag. Er mag in deze periode alleen met “ringnet” gevist worden en niet met de “trawl”. Met een ringnet wordt de haring gelokaliseerd en het net wordt er om heen getrokken. De onderkant wordt dichtgetrokken en het net wordt leeggepompt in de voorgekoelde tanks van de boot (een zogenaamde Pure Seiner). Het grote voordeel van deze visserij is dat de “vette” haring onbeschadigd blijft.Deze grote boten moeten wel een minimum aan haring aanvoeren om rendabel te kunnen blijven vissen.

IMG_3134

 

HARINGBLOG

De eerste productie van de Maatjesharing is volop aan de gang: de Hollandse Nieuwe komt er aan! Volg hier het laatste nieuws over de maatjesharing.

Nieuwsoverzicht

Start haringseizoen 2017

donderdag 4 mei 2017


Versplatform VIP 2017

woensdag 1 maart 2017

Contact

Bezoekadres:

Rijnlandkade 1 (industrieterrein ‘t Heen)
2222 AE Katwijk ZH

Postadres:

Postbus 32
2220 AA Katwijk ZH

Telefoon: 070 300 00 88

Verkoophal Scheveningen

Servicepunt & Verkoop

verkoophal

» Contactinformatie

Keurmerken / Partners