Certificaten

De Nederlandse Noordzeevisserij wordt steeds duurzamer. De huidige regels voor quotering, hoge oliekosten en de invloed van milieuorganisaties, dwingen de reders tot een verantwoorde en duurzame manier van vissen. Een goede zaak.

Vandaag de dag is het visserijbeleid toegespitst op een proces dat samenkomt in de naam MSC. Dit Marine Steward Council is een aanduiding voor visproducten die op een verantwoorde en duurzame manier gevangen zijn, waar ook ter wereld. Haasnoot Vis betrekt dan ook hoofdzakelijk haar producten van leveranciers die MSC-gecertificeerd zijn.

Een belangrijk onderdeel van IFS is HACCP. Dit staat voor Hazard Analysis of Critical Control Points. Doel: het productieproces beheersen en het risico op afwijkingen voorkomen. Iedere productiestap wordt geanalyseerd op mogelijke gevaren voor de consument. Nadat deze bekend zijn, worden er procedures geschreven om eventuele afwijkingen en dergelijke te corrigeren. Tracebility is evident, zo kunnen we bij Haasnoot Vis iedere stap van het proces volgen.

Zelfs buiten de organisatie kunnen we zaken zoals grondstoffen traceren: Waar komt deze vandaan? Wie is de leverancier? Wanneer is dit geleverd? enz., enz. Deze tracebility is vooral nodig in het kader van MSC (Marine Stewardship Council).

 

NIEUW bij Polaris: Online bestellen

Polaris introduceert de nieuwste manier van bestellen.
Lees hier alles over online bestellen!

Nieuwsoverzicht

HARINGBLOG

dinsdag 6 juni 2017

Start haringseizoen 2017

donderdag 4 mei 2017


Contact

Bezoekadres:

Rijnlandkade 1 (industrieterrein ‘t Heen)
2222 AE Katwijk ZH

Postadres:

Postbus 32
2220 AA Katwijk ZH

Telefoon: 070 300 00 88

Verkoophal Scheveningen

Servicepunt & Verkoop

verkoophal

» Contactinformatie

Keurmerken / Partners